Antena 3 Externe O călugăriţă care a cheltuit banii unei şcoli catolice în cazinouri riscă 40 de ani de închisoare, în California

O călugăriţă care a cheltuit banii unei şcoli catolice în cazinouri riscă 40 de ani de închisoare, în California

de Mia Lungu    |    09 Iun 2021   •   16:26
O călugăriţă care a cheltuit banii unei şcoli catolice în cazinouri riscă 40 de ani de închisoare, în California
Sursa foto: Hepta

O călugăriţă din California, în prezent pensionară, a recunoscut că este vinovată de fraudă cu fonduri federale şi spălare de bani, după ce a fost acuzată că a furat peste 835.000 de dolari din contul unei şcoli pentru plata unor cheltuieli personale

Călugărița Mary Margaret Kreuper, și-a finanțat înclusiv călătorii în stabilimente dedicate jocurilor de noroc, a anunţat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, potrivit WashingtonPost.

Femeia, în vârstă de 79 de ani, riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare, într-un penitenciar federal, în urma acestor acuzaţii, potrivit unui comunicat publicat marţi de Biroul Procuraturii din California.

Pe durata unei perioade de 10 ani care s-a încheiat în septembrie 2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri ale Şcolii Catolice St. James, unde lucra în calitate de directoare.

Ea a recunoscut că a deturnat fonduri ale şcolii pentru a achita o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care făcea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv „sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri” şi facturi asociate unor cărţi de credit, în pofida faptului că jurase, în calitate de călugăriţă, să rămână săracă.

Mary Margaret Kreuper a recunoscut, în acordul semnat cu procuratura, că a falsificat rapoarte lunare şi anuale ale administraţiei şcolii pentru a-şi acoperi comportamentul fraudulos şi că a înşelat administraţia unităţii de învăţământ, făcând-o să creadă că finanţele sale se bazau pe o contabilitate corect întocmită.

Potrivit unor informaţii ale anchetatorilor, fosta călugăriţă i-a instruit pe unii dintre angajaţii şcolii St. James să modifice şi să distrugă anumite documente financiare în timpul unui audit care viza acea unitate de învăţământ, a precizat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close