Antena 3 Externe Cameron: Grecii vor alege în iunie dacă rămân sau pleacă din zona euro. Europa trebuie să fie pregătită pentru orice

Cameron: Grecii vor alege în iunie dacă rămân sau pleacă din zona euro. Europa trebuie să fie pregătită pentru orice

21 Mai 2012   •   09:45
Cameron: Grecii vor alege în iunie dacă rămân sau pleacă din zona euro. Europa trebuie să fie pregătită pentru orice
Sursa foto: Foto: goldsilver.com

Grecii vor opta, la alegerile generale din luna iunie, dacă rămân sau pleacă din zona euro, iar Europa trebuie să fie pregătită pentru orice eventualitate, a declarat premierul britanic, David Cameron, citat de Reuters.
   
Cameron, prezent la Chicago înaintea unui summit NATO, a respins ideea că summit-ul G8 de la sfârşitul săptămânii trecute de la Camp David ar fi fost un eşec, deoarece crede că "a ajutat la cristalizarea modului de gândire al liderilor economici mondiali şi, în particular, la cristalizarea modului de gândire al membrilor zonei euro".
   
"Acum trebuie să trimitem un mesaj foarte clar oamenilor din Grecia. Există o alegere: puteţi vota să rămâneţi în zona euro, cu toate angajamentele pe care vi le-aţi asumat, sau puteţi vota altfel, pentru a pleca. Important este ca liderii zonei euro să aibă pregătite planuri pentru ambele situaţii, planuri clare care să ne protejeze economiile, să le asigure stabilitatea, iar eu voi face tot posibilul în Marea Britanie pentru a mă asigura că şi noi suntem pregătiţi", a afirmat premierul britanic.
   
Alegerile anticipate care au avut loc în Grecia pe 6 mai nu au rezultat într-o coaliţie de guvernare, iar partidele care se opun măsurilor de austeritate convenite în acordul cu instituţiile financiare internaţionale au înregistrat scoruri istorice.
   
Guvernul elen a convocat noi alegeri pentru 17 iunie. Indiferent de poziţia faţă de măsurile de austeritate, liderii politici eleni susţin în unanimitate menţinerea ţării în zona euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close