Antena 3 Externe "Când vom apăsa pe buton, se va lansa IADUL!" Tensiunea e la cote maxime în Coreea de Nord. Ce mesaj le-a transmis Barack Obama

"Când vom apăsa pe buton, se va lansa IADUL!" Tensiunea e la cote maxime în Coreea de Nord. Ce mesaj le-a transmis Barack Obama

de O.P.    |    12 Apr 2013   •   06:02
"Când vom apăsa pe buton, se va lansa IADUL!" Tensiunea e la cote maxime în Coreea de Nord. Ce mesaj le-a transmis Barack Obama

Tensiunea a ajuns la cote maxime în Peninsula Coreeană iar toată lumea se întreabă dacă regimul comunist din Coreea de Nord va pune în practică ameninţările.

Surse din serviciile de informaţii susţin că nord-coreenii au, într-adevăr, capacitatea de a instala bombe nucleare pe rachetele balistice. O lansare demonstrativă poate avea loc chiar astăzi, când secretarul de stat american se va afla în Coreea de Sud.

"Armele noastre sunt gata de tragere iar coordonatele exacte sunt setate în focoase. Când vom apăsa pe buton, ele vor fi lansate iar fortăreţele duşmanilor noştri vor fi prefăcute într-o mare de flăcări, va începe IADUL".

Ameninţările, tot mai violente în ultimele zile, ale propagandei nord-coreene au căpătat şi mai multă greutate după dezvăluirea unui congresman american.

Parlamentarul a citat un raport al serviciilor militare de informaţii. Dar un înalt demnitar din acelaşi domeniu s-a grăbit să dezmintă informaţia, sub acoperirea anonimatului. Statele Unite au îndemnat la reducerea încordării, chiar prin vocea preşedintelui Barack Obama.

BARACK OBAMA: "Este momentul, pentru Coreea de Nord, să pună capăt acestui gen de abordare războinică şi să încerce să reducă temperatura".

La rândul său, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, s-a adresat liderului nord-coreean chiar pe limba lui, într-o emisiune a postului CNN.

Analiştii militari au remarcat un fapt care ar putea fi, totuşi, încurajator: ieri, propaganda războinică a Coreei de Nord a făcut o pauză. Cu ocazia aniversării unui an de la venirea la putere a lui Kim Jong-Un, televiziunea din Phenian a prezentat oameni dansând bucuroşi pe străzi.

Nimeni nu poate prevedea, însă, viitoarele acţiuni ale regimului nord-coreean. Iar deocamdată, bateriile antirachetă rămân în alertă în Coreea de Sud, Japonia şi insulele americane din Pacific.


×
Subiecte în articol: razboi coreea de nord

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close