Antena 3 CNN Externe Când vor putea turiștii străini să meargă în vacanță în Grecia

Când vor putea turiștii străini să meargă în vacanță în Grecia

Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaționale către locațiile populare vor fi reluate în iulie, a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de BBC.

Când vor putea turiștii străini să meargă în vacanță în Grecia
Sursa foto: Pixabay.com
21 Mai 2020   •   09:39

"Perioada turistică începe pe 15 iunie, când hotelurile sezoniere se pot redeschide", a declarat la TV Kyriakos Mitsotakis.

Anunțul a venit în timp ce miniștrii de resort din UE au convenit să facă „orice este nevoie pentru recuperarea rapidă și completă a turismului european”.

Întrucât restricțiile sunt redicate treptat în toată Europa, Mitsotakis a spus că Grecia a demonstrat, prin gestionarea crizei, că deține un „pașaport de siguranță, credibilitate și sănătate”.

"Vom câștiga războiul pentru economie la fel cum am câștigat bătălia pentru sănătate", a spus Mitsotakis.

Grecia va reduce prețurile călătoriilor, acest lucru însemnând o reducere a taxei pe valoarea adăugată la toate mijloacele de traport, avioane, trenuri, autobuze.

Destinația mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turiști.

Grecia a discutat situația sezonului turistic cu o serie de țări europene. Marți, premierul bulgar Boyko Borisov a anunțat că țara sa nu va mai carantina cetățenii asimptomatici sosiți din Grecia și Serbia în călătorii de afaceri și de familie, de la 1 iunie.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close