Antena 3 Externe Când vor putea turiștii străini să meargă în vacanță în Grecia

Când vor putea turiștii străini să meargă în vacanță în Grecia

21 Mai 2020   •   09:39
Când vor putea turiștii străini să meargă în vacanță în Grecia
Sursa foto: Pixabay.com

Grecia va deschide sezonul turistic luna viitoare, iar zborurile charter internaționale către locațiile populare vor fi reluate în iulie, a anunțat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de BBC.

"Perioada turistică începe pe 15 iunie, când hotelurile sezoniere se pot redeschide", a declarat la TV Kyriakos Mitsotakis.

Anunțul a venit în timp ce miniștrii de resort din UE au convenit să facă „orice este nevoie pentru recuperarea rapidă și completă a turismului european”.

Întrucât restricțiile sunt redicate treptat în toată Europa, Mitsotakis a spus că Grecia a demonstrat, prin gestionarea crizei, că deține un „pașaport de siguranță, credibilitate și sănătate”.

"Vom câștiga războiul pentru economie la fel cum am câștigat bătălia pentru sănătate", a spus Mitsotakis.

Grecia va reduce prețurile călătoriilor, acest lucru însemnând o reducere a taxei pe valoarea adăugată la toate mijloacele de traport, avioane, trenuri, autobuze.

Destinația mediteraneană va oferi, de asemenea, teste de coronavirus pentru turiști.

Grecia a discutat situația sezonului turistic cu o serie de țări europene. Marți, premierul bulgar Boyko Borisov a anunțat că țara sa nu va mai carantina cetățenii asimptomatici sosiți din Grecia și Serbia în călătorii de afaceri și de familie, de la 1 iunie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close