Antena 3 CNN Externe Cargoul nord-coreean reţinut în Panama va fi inspectat în curând, susţine un diplomat american

Cargoul nord-coreean reţinut în Panama va fi inspectat în curând, susţine un diplomat american

Cargoul nord-coreean reţinut în Panama va fi inspectat în curând, susţine un diplomat american
Sursa foto: Foto> Intact Images/EPA
de M.T.    |    19 Iul 2013   •   09:29

Experţii ONU vor veni în curând să inspecteze nava nord-coreeană reţinută în Panama, la bordul căreia au fost descoperite rachete, a confirmat un diplomat american joi, în contextul în care ministrul panamez pentru Securitate a anunţat sosirea acestora la 5 august, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Înţelegem că acest grup va efectua o vizită în Panama foarte curând şi îşi va începe ancheta", a declarat Jeffrey Delaurentis, adjunctul ambasadorului american la ONU.

Statele Unite deţin, în prezent, preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU.

Ministrul panamez pentru Securitate, Jose Raul Molino, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o Comisie de experţi ONU reclamată de Panama, cu scopul de a inspecta armamentul confiscat, urmează să vină la faţa locului pe 5 august.

Statele Unite şi alte ţări au anunţat că descoperirea acestor arme cubaneze nedeclarate la bordul cargoului constituie o încălcare a sancţiunilor impuse de ONU regimului de la Phenian din cauza programului său de înarmare nucleară.

Coreea de Nord şi Cuba au afirmat că este vorba despre o încărcătură de rachete „depăşite" moral aparţinând Cubei, care urmează să fie reparate în Coreea de Nord şi apoi repatriate pe insulă.

Cargoul Chong Chon Gang, venind din Cuba, a fost controlat, pe 10 iulie, în timp ce se pregătea să intre în Canalul Panama, autorităţile suspectând prezenţa la bord a unor droguri, într-o încărcătură de aproximativ 220.000 de chintale de zahăr.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord panama SUA Cuba
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close