Antena 3 CNN Externe Casa Albă a încercat să amelioreze relaţiile cu Coreea de Nord, după venirea la putere a lui Kim Jong-un

Casa Albă a încercat să amelioreze relaţiile cu Coreea de Nord, după venirea la putere a lui Kim Jong-un

Casa Albă a încercat să amelioreze relaţiile cu Coreea de Nord, după venirea la putere a lui Kim Jong-un
Sursa foto: Foto: Agepres/Xinhua
24 Feb 2013   •   10:38

Un oficial de la Casa Albă a efectuat anul trecut două vizite secrete în Coreea de Nord, în vederea unei ameliorări a relaţiilor dintre cele două ţări după instalarea la putere a lui Kim Jong-un, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului american The Los Angeles Times, relatează AFP.
   
Citând oficiali americani care au solicitat protecţia anonimatului, cotidianul precizează că aceste vizite, efectuate în aprilie şi august, au avut ca scop să îl încurajeze pe noul lider nord-coreean să îşi modereze politica externă.
   
Potrivit The Los Angeles Times, un veteran CIA, Sydney Seiler, care vorbeşte fluent coreeana şi este însărcinat cu politica coreeană în cadrul Consiliului Naţional de Securitate, a participat la ambele vizite.
   
Mai mulţi oficiali americani au vizitat Coreea de Nord în trecut, inclusiv secretarul de Stat Madeleine Albright, care a efectuat o vizită oficială în 2000, scrie cotidianul.
   
Anterior, ultima vizită a avut loc în 2009, când emisarul special Stephen Bosworth a încercat să relanseze negocierile asupra programului nuclear nord-coreean.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close