Antena 3 CNN Externe Casa Albă îl apără pe Biden după declaraţii controversate despre Rusia

Casa Albă îl apără pe Biden după declaraţii controversate despre Rusia

Casa Albă îl apără pe Biden după declaraţii controversate despre Rusia
Sursa foto: joe biden
28 Iul 2009   •   15:30

Vicepreşedintele american Joe Biden a provocat adevărate controverse după ce a sugerat că Rusia cooperează cu SUA deoarece ţara este într-o stare de declin puternic.
Secretarul de presă al Casei Albe Roberts Gibbs l-a calificat pe Biden ca fiind "un activ enorm al administraţiei," subliniind că guralivul număr doi nu este o distracţie nici chiar după ce Departamentul de Stat a trebuit să retragă comentariile despre Rusia.

De altfel, vicepreşedintele este cunoscut pentru declaraţiile sale deschise pe orice subiect, de la gripa porcină la prompterul lui Obama. Ultima surpriză a venit după ce a declarat că Rusia va coopera cu SUA pe numeroase chestiuni deoarece statul este în mari probleme.
?Cred că noi subestimăm puternic mâna pe care o avem. Rusia trebuie să ia câteva decizii foarte dificile, calculate. Au o populaţie în scădere, o economie în cădere, au un sector bancar şi o structură ce nu va rezista în următorii 15 ani, sunt în situaţia în care lumea se schimbă în faţa lor şi se agaţă de ceva din trecut care nu este sustenabil?, declara Biden pentru The Wall Street Journal la finele călătoriei din Georgia şi Ucraina .
Aceasta a atras nemulţumirea Kremlinului, consilierul prezidenţial rus Serghei Prihodko calificând remarcile lui Biden ca fiind ?perplexe?.

"Intenţia vicepreşedintelui american de a lega această muncă serioasă (reducerea arsenalului nuclear) mai degrabă de motivaţii economice decât de responsabilitatea pe care Rusia şi SUA o au în faţa comunităţii internaţionale este de neînţeles," aprecia acesta. Prihodko a recunoscut problemele economice ale Rusiei, dar le-a pus pe seama comportamentului "neglijent"al instituţiilor americane.

Întrebată de afirmaţiile lui Biden, secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat că acesta nu a vrut să sugereze că SUA are o ?mână? mai bună cu Rusia. Ea a calificat Rusia ca o "mare putere" şi aprecia că este o cantitate enormă de muncă pentru a întări relaţiile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Joe Biden Hillary Clinton
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close