Antena 3 CNN Externe Casa Albă transmite că Joe Biden nu are „niciun plan” să viziteze Ucraina săptămâna viitoare

Casa Albă transmite că Joe Biden nu are „niciun plan” să viziteze Ucraina săptămâna viitoare

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat, duminică, faptul că nu există „niciun plan”, ca președintele american Joe Biden să călătorească în Ucraina săptămâna viitoare.

Casa Albă transmite că Joe Biden nu are „niciun plan” să viziteze Ucraina săptămâna viitoare
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2022   •   20:59

„Călătoria (lui Joe Biden - n.r.) se va concentra pe continuarea mobilizării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei președintelui Putin în Ucraina, dar nu există planuri de a călători în Ucraina”, a spus Psaki pe Twitter.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a pus sub semnul întrebării posibilitatea ca președintele Joe Biden să viziteze Ucraina săptămâna viitoare, când se va duce în Europa, spunând, la CNN, că „din câte știu, nu este în discuție”.

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a declarat sâmbătă la CNN că o vizită a lui Biden în Ucraina ar fi un „simbol al solidarității noastre”, notează Mediafax. 

El a continuat, spunând că Biden este un „foarte bun prieten de-al meu și un foarte bun prieten al Ucrainei”, adăugând că o vizită a președintelui american ar fi „un pas extrem de corect pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Ucraina
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close