Antena 3 CNN Externe Casa Albă: termenul limită pentru Iran este ?foarte real?

Casa Albă: termenul limită pentru Iran este ?foarte real?

Casa Albă: termenul limită pentru Iran este ?foarte real?
Sursa foto: iran
23 Dec 2009   •   09:09

Decembrie este "un termen limită foarte real" pentru Iran "să îşi respecte responsabilităţile" pe tema nucleară, arăta purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs .

Răspunzând sfidării preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad privind termenul de fine al anului pentru a aceepta acordul de schimb al uraniului, Gibbs aprecia că Ahmadinejad "poate să nu recunoască termenul limită ce se apropie, dar este un deadline foarte real pentru comunitatea internaţională."

Ahmadinejad a apărut marţi într-o declaraţie televizată, în care a respins termenul limită impus de SUA pentru ca Iran să accepte a schimba uraniul slab îmbogăţit cu combustibil nuclear.
"Ar trebui să ştiţi că dacă doream să construim bombe, am avea destul curaj să anunţăm că facem bombe," arăta Ahmadinejad .

SUA şi aliaţii occidentali acuză că Iran dezvoltă în secret arme nucleare sub umbrela energiei atomice. Conform unui document susţinut de ONU şi AIEA, Iranul slab îmbogăţit ar urma să fie livrat în Rusia şi Franţa până la finele anului, unde va fi procesat în combustibil nuclear cu o puritate de 20 procente.
Acesta va fi transportat apoi la Teheran unde va fi folosit pentru producerea de radioizotopi medicali.
Iran a respins acordul, cerând un schimb simultant între uraniul slab îmbogăţit şi cel mai puternic, în interiorul ţării.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: program nuclear iranian Casa Alba
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close