Antena 3 CNN Externe Casa Albă: Vladimir Putin este VINOVAT de prăbuşirea zborului MH17

Casa Albă: Vladimir Putin este VINOVAT de prăbuşirea zborului MH17

Casa Albă: Vladimir Putin este VINOVAT de prăbuşirea zborului MH17
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    26 Iul 2014   •   19:56

Casa Albă a estimat vineri că preşedintele rus Vladimir Putin este "vinovat" de distrugerea Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines deasupra zonei de conflict în estul Ucrainei şi a reafirmat că SUA lucrează concertat cu Uniunea Europeană şi G7 pentru a impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, relatează Reuters.

"Ceea ce ştim este că avionul Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă sol-aer. Ea a fost trasă de la sol dintr-o zonă controlată de separatişti şi unde ucrainenii nu utilizau arme antiaeriene în acel moment", a declarat presei Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe, în cea mai fermă declaraţie a sa de la catastrofa zborului MH17. "De aceea, noi am conchis că Vladimir Putin şi ruşii sunt vinovaţi de această tragedie", a adăugat el.

Vicepreşedintele american Joe Biden a avut o discuţie telefonică vineri cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko despre ancheta care vizează distrugerea avionului malaezian, dar şi despre situaţia politică ucraineană, a declarat ulterior Casa Albă.

"Preşedintele Poroşenko l-a informat pe vicepreşedinte că Rusia continuă să furnizeze arme grele şi material separatiştilor şi că trupe ucrainene sunt din ce în ce mai des prinse sub focul poziţiilor ruseşti de cealaltă parte a frontierei", a comunicat administrația americană.

Joe Biden a dat asigurări interlocutorului său că Washingtonul acţionează concertat cu UE şi G7 pentru a impune noi sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a "acţiunilor sale profund destabilizatoare şi iresponsabile în Ucraina".

×
Subiecte în articol: Casa Alba Vladimir Putin
Parteneri
Euroins dă în judecată statul român!
x close