Antena 3 CNN Externe Câți musulmani sunt, de fapt, în Europa

Câți musulmani sunt, de fapt, în Europa

Câți musulmani sunt, de fapt, în Europa
14 Dec 2016   •   16:35

Franţa se află în fruntea listei ţărilor occidentale în care populaţia supraestimează într-un mod semnificativ dimensiunea şi creşterea minorităţilor musulmane din statele lor, se arată într-un raport făcut public miercuri, transmite DPA.

'Majoritatea ţărilor cred că populaţia musulmană este mai mare decât în realitate, şi că această populaţie musulmană creşte cu o viteză incredibilă', se arată într-un sondaj Ipsos MORI, realizat pe un eşantion de 27.000 de persoane în 40 de ţări.

Estimarea medie era că musulmanii reprezintă 31% din populaţia Franţei, însă procentul corect este de doar 7,5%.

Estimările persoanelor din SUA, Canada, Germania, Italia şi Belgia erau de asemenea foarte departe de realitate, se menţionează în raport.

În Marea Britanie, estimarea medie era că musulmanii reprezintă 15% din populaţie, fiind preconizată o creştere de până la 22% până în 2020.

Însă musulmanii reprezintă în prezent numai 5% din populaţia de 65 de milioane de persoane a Marii Britanii, iar experţii se aşteaptă ca procentul să crească la 6% în 2020, se mai arată în raport.

În schimb, persoanele din unele state cu o populaţie musulmană extrem de numeroasă, cum ar fi Turcia, subestimează procentul, mai evidenţiază studiului

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Europa musulmani
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close