Antena 3 CNN Externe Cazul jurnalistului împuşcat în centrul Sofiei: Trei mafioţi au fost arestaţi (VIDEO)

Cazul jurnalistului împuşcat în centrul Sofiei: Trei mafioţi au fost arestaţi (VIDEO)

Cazul jurnalistului împuşcat în centrul Sofiei: Trei mafioţi au fost arestaţi (VIDEO)
Sursa foto: jurnalist
06 Ian 2010   •   13:42

Trei mafioţi au fost arestaţi la Sofia, în urma asasinării unui ziarist. Marţi, Bobi Ţankov, jurnalist bulgar de radio şi televiziune a fost împuşcat mortal chiar în centrul Sofiei. Ţankov era cunoscut ca un personaj controversat după ce publicase în presa bulgară o serie de dezvaluiri despre afacerile lumii interlope.

Poliţia bulgară a arestat trei interlopi cunoscuţi, la numai câteva ore după asasinarea jurnalistului Bobi Ţankov, la Sofia. Informaţia privind arestarea interlopilor a fost anunţată de procurorul din Sofia şi confirmată de ministrul de Interne. Acesta din urmă nu a precizat însă existenţa unei legături directe între asasinarea lui Bobi Ţankov şi arestarea celor trei lideri mafioţi.

Jurnalistul Bobi Ţankov a fost împuşcat în plină zi, chiar în centrul capitalei bulgare. În urma atacului, jurnalistul de 30 de a murit, iar cele două gărzi de corp, care îl însoţeau, au fost transportate la spital.

Incidentul a avut loc după ce Bobi Ţankov, un controversat jurnalist de radio şi televiziune, a publicat o serie de articole în care afirma că a fost martor sau implicat direct în tranzacţii importante ale lumii interlope din Bulgaria.

Aceasta nu a fost prima tentativă de asasinare a jurnalistului. În urmă cu cinci ani, Ţankov a fost rănit când o bombă fabricată manual a explodat în faţa locuinţei sale. Numele său a mai fost implicat într-un proces care i-a fost intentat pentru acuzaţia de şantaj. Se pare că acesta avea legături cu unul dintre liderii lumii interlope, asasinat la Sofia în iulie 2005.

Potrivit presei bulgare, Ţankov urma să continue activitatea scriitorului Gheorghi Stoev, care, în lucrările publicate, a făcut dezvăluiri importante despre crima organizată din Bulgaria.

La fel ca şi Ţankov, Gheorghi Stoev a fost împuşcat mortal la Sofia în aprilie 2008, după ce a publicat mai multe romane cu personaje reale din lumea mafiei bulgare. Până în prezent, nicio persoană nu a fost condamnată pentru moartea lui Stoev.



Antena 3

×
Subiecte în articol: jurnalist sofia mafioti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close