Antena 3 CNN Externe Ce efecte a avut lovitura de stat eșuată din Turcia. Popularitatea lui Erdogan, creștere ieșită din comun

Ce efecte a avut lovitura de stat eșuată din Turcia. Popularitatea lui Erdogan, creștere ieșită din comun

Ce efecte a avut lovitura de stat eșuată din Turcia. Popularitatea lui Erdogan, creștere ieșită din comun
11 Aug 2016   •   18:26

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a înregistrat o creştere semnificativă a popularităţii, aproape doi turci din trei declarându-se favorabili politicii sale după tentativa de lovitură de stat care a vizat regimul de la Ankara, potrivit unui sondaj publicat joi, relatează AFP. 

68% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea preşedintelui turc, ceea ce reprezintă o creştere cu 21 de procente comparativ cu luna iunie, potrivit sondajului realizat de societatea Metropoll. 

Aceasta este cea de-a doua cea mai bună cotă de popularitate pentru liderul turc după numirea sa în funcţia de premier în 2012. Erdogan a fost ales preşedinte în 2014 după trei mandate în fruntea executivului. 

În schimb, 27% dintre persoanele chestionate s-au declarat nemulţumite de politica sa, faţă de 47% în iunie. 

Acest sondaj a fost realizat pe un eşantion de 1.275 de persoane, în perioada 28 iulie-1 august, la aproximativ două săptămâni după lovitura de stat eşuată din Turcia. 

Tentativa de puci i-a permis lui Erdogan, acuzat de criticii săi de autoritarism şi derivă islamistă, să-şi consolideze puterea cu scopul de a-şi realiza obiectivul său cel mai important, acela al transformării sistemului politic al Turciei într-unul prezidenţial.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia Recep Erdogan popularitate
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close