Antena 3 Externe Ce l-ar fi determinat pe Benedict al XVI-lea să renunţe la tronul papal

Ce l-ar fi determinat pe Benedict al XVI-lea să renunţe la tronul papal

18 Feb 2013   •   09:08
Ce l-ar fi determinat pe Benedict al XVI-lea să renunţe la tronul papal
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres

Semne divine, boli secrete sau un şantaj orchestrat chiar de la Vatican l-ar fi făcut pe Benedict al XVI-lea să renunţe la tronul papal. Pare că adepţii teoriilor conspiraţiei au pierdut numărătoarea scenariilor despre demisia care a şocat lumea catolică. Sunt însă câteva teorii care au luat avans.

Surse din presa străină spun că trei dintre cardinalii din anturajul Papei au orchestrat o amplă spălare de bani prin conturile Vaticanului. Iar totul ar fi fost folosit pentru a-l şantaja pe Benedict al XVI-lea.

Pentru alţi adepţi ai teoriei conspiraţiei, scandalul pedofililor este cel care ar fi dus la retragerea Papei. Benedict a fost adesea acuzat că a trecut cu vederea acuzaţiile împotriva preoţilor. Cea mai gravă dovadă împotriva sa ar fi, însă, un document despre un preot care în anii 1980 ar fi abuzat copii, apoi ar fi fost internat la terapie şi, ulterior, repus în funcţie. Papa ar fi muşamalizat incidentul, se arata în presa italiană.

În iulie 2010, Papa Benedict al XVI-lea se ruga la mormântul Papei Celestin al V-lea. Acelaşi Papa care, în 1296, îşi dadea demisia. Semn divin, spun acum cei pentru care nimic pe lume nu e întâmplator. Conform unor surse, Benedict al XVI-lea se pregatea încă de pe atunci să renunţe la misiunea încredinţată. O dovadă că totul era planificat este că actualul Papa se va retrage la o mănăstire recent renovata şi restaurată.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close