Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă acum în aceste ţări va intra în ISTORIE. Germania a alocat deja 100 de milioane pentru ajutorarea oamenilor

Ce se întâmplă acum în aceste ţări va intra în ISTORIE. Germania a alocat deja 100 de milioane pentru ajutorarea oamenilor

Ce se întâmplă acum în aceste ţări va intra în ISTORIE. Germania a alocat deja 100 de milioane pentru ajutorarea oamenilor
de O.P.    |    05 Iun 2013   •   06:21

Ţările Europei Centrale continuă să se lupte cu inundaţii care ar putea rămâne în istorie prin amploarea lor.  Cel puţin 11 oameni şi-au pierdut viaţa şi mii de familii au fost evacuate în Germania, Cehia şi Austria. Autorităţile sunt în stare de alertă mai ales pe cursul Dunării, unde apele au urcat la un nivel fără precedent în ultimele decenii.

În Cehia, ploile torenţiale şi inundaţiile au făcut, până acum, şapte victime, însă pe Elba viitura îşi va atinge punctul maxim abia astăzi.

Traficul fluvial pe Dunăre a fost suspendat în Austria, după ce fluviul s-a revărsat în mai multe zone. La Viena, se aşteaptă ca apele să urce peste nivelul de la marile inundaţii din 2002.

Cancelarul german Angela Merkel a vizitat, ieri, oraşul Passau, cel mai grav afectat de revărsarea Dunării, şi a promis ajutor pentru sinistraţi.
Fără multă birocraţie, landul Bavaria şi statul federal german vor pune la dispoziţie un ajutor de urgenţă de 100 milioane de euro.

Situaţia este gravă şi la Dresda, unde monumentele istorice sunt ameninţate de apele Elbei. < acelaşi film după ce termină de vorbit angela >

La Budapesta, viitura de pe Dunăre este aşteptată la finalul acestei săptămîni. Primăria a decretat starea de alertă şi a început lucrările de protecţie pe maluri.

×
Subiecte în articol: inundatii inundatii dunare
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close