Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă acum în Mexic, după cutremurul uriaș care a ucis cel puțin 35 de oameni

Ce se întâmplă acum în Mexic, după cutremurul uriaș care a ucis cel puțin 35 de oameni

Ce se întâmplă acum în Mexic, după cutremurul uriaș care a ucis cel puțin 35 de oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2017   •   22:21

Un număr de 185 de replici au fost înregistrate după cel mai puternic cutremur care a lovit Mexicul în ultimul secol, care a avut magnitudinea 8,1, relatează DPA. 

Institutul seismologic din Mexic a precizat că cele mai puternice dintre aceste 185 de replici au avut magnitudinea 6,1. 

Guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, a declarat că cele mai grave urmări s-au înregistrat pe istmul Tehuantepec, în oraşul Juchitan, unde au murit 17 oameni, potrivit datelor disponibile în prezent. 

În total, 35 de oameni au murit în urma seismului cu magnitudinea 8,1 din noaptea de joi spre vineri, conform ultimului bilanţ prezentat de AFP.

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea în zonele grav afectate pentru a descoperi oameni prinşi în clădirile prăbuşite. 

La aeroportul din Ciudad de Mexico o parte din ferestre s-au spart din cauza cutremurului şi în mai multe cartiere ale capitalei s-a întrerupt curentul, afectând peste un milion de persoane. Seismul a fost resimţit şi în statul vecin Guatemala. 

Seismul a provocat un tsunami de 0,7 metri în largul Mexicului, a anunţat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific. Televiziunile mexicane au difuzat imagini cu apele care s-au retras 50 de metri, iar autorităţile au evacuat unele zone de coastă. 

Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat mai multe replici, osicilând între magnitudini de 4,3 şi 5,7. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur mexic
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close