Antena 3 CNN Externe Cea mai mare navă de croazieră, gata de drum: Vasul poate transporta aproape 8.500 de pasageri (VIDEO)

Cea mai mare navă de croazieră, gata de drum: Vasul poate transporta aproape 8.500 de pasageri (VIDEO)

Cea mai mare navă de croazieră, gata de drum: Vasul poate transporta aproape 8.500 de pasageri (VIDEO)
Sursa foto: vas de croaziera
28 Oct 2009   •   17:09

Cea mai mare navă de croazieră va fi predată miercuri proprietarilor. Vasul a fost construit în Finlanda pentru o companie americană. Oasis of The Seas va putea transporta aproape 8.500 de pasageri.

Aşa numitul Oraş plutitor are 220.000 de tone şi a costat 900 de milioane de euro. Va putea găzdui 6.360 de turişti în 2.700 de camere şi apartamente. Nava dispune de piscine, mall-uri şi terenuri de baschet.

Oasis of The Seas are aproape 360 de metri lungime, 47 de metri lăţime, 65 de metri înălţime şi un echipaj de 2.000 de oameni. Comandantul de navă şi marinarii s-au antrenat luni întregi pentru a se obişnui cu colosul.

"Pentru noi, când facem simulările, e ca şi cum am fi pe navă. Ne comprtăm exact la fel, comunicăm exact la fel, trebui să facem aceleaşi lucruri pe care le-am face şi pe navă. Diferenţa e că dacă nu ne ies bine, singurele consecinţe sunt sunetele stridente din boxe", susţine comandantuld e navă.

Vasul de croazieră va fi predat de producătorii finlandezi companiei americane Royal Caribbean. Primul voiaj al Oasis of The Seas va începe în 1 decembrie şi va include un traseu între Fort Lauderdale din Statele Unite şi Haiti.



Antena 3


×
Subiecte în articol: nava
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close