Antena 3 CNN Externe Cea mai săracă ţară din UE nu mai vrea să adere la zona euro. "Nu văd niciun avantaj în adoptarea monedei unice", spune ministrul de Finanţe

Cea mai săracă ţară din UE nu mai vrea să adere la zona euro. "Nu văd niciun avantaj în adoptarea monedei unice", spune ministrul de Finanţe

Cea mai săracă ţară din UE nu mai vrea să adere la zona euro. "Nu văd niciun avantaj în adoptarea monedei unice", spune ministrul de Finanţe
Sursa foto: Foto: stand-business.com
de M.Z.    |    04 Sep 2012   •   10:14

Bulgaria, cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, a anunţat că îşi amână planurile de aderare la zona euro, din cauza deteriorării condiţiilor economice şi a incertitudinilor legate de perspectivele Uniunii Europene.

„În prezent, nu văd niciun avantaj legat de intrarea în zona euro, numai costuri. Este prea riscant pentru noi şi, de asemenea, nu sunt clare regulile şi cum vor deveni ele într-un an sau doi”, a declarat ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, potrivit Novinite.

În acest context, ministrul Djankov a precizat că pentru anul în curs se anticipează o creştere a economiei Bulgariei cu circa 1,5%.

Bulgaria afişează una dintre cele mai mici datorii publice din Uniune şi încearcă să respecte o disciplină fiscală strictă, pentru a nu pune în pericol leva, moneda naţională corelată la euro.

Deşi este cel mai sărac stat din UE, economia acestei ţări a crescut anul trecut cu 1,7%, iar Bulgaria a reuşit până în prezent să reziste crizei monedei euro.



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close