Antena 3 CNN Externe "Cel mai detestat om din Italia" a făcut o declaraţie surprinzătoare. „Impactul nu ar fi avut loc, dacă mi-ar fi respectat ordinul”

"Cel mai detestat om din Italia" a făcut o declaraţie surprinzătoare. „Impactul nu ar fi avut loc, dacă mi-ar fi respectat ordinul”

"Cel mai detestat om din Italia" a făcut o declaraţie surprinzătoare. „Impactul nu ar fi avut loc, dacă mi-ar fi respectat ordinul”
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
23 Sep 2013   •   21:22
Căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia, Francesco Schettino, îl acuză pe timonierul navei că nu a ascultat ordinele sale. Declaraţia a fost făcută cu ocazia reluării procesului său la tribunalul din Grosseto, în centrul Italiei, relatează AFP.

S
upranumit "omul cel mai detestat din Italia" după naufragiul vasului de croazieră în ianuarie 2012, un accident soldat cu 32 de morţi, căpitanul este acuzat de omor multiplu prin imprudenţă.

Procesul lui Francesco Schettino a început la jumătatea lunii iulie.

În cursul audierilor, Schettino l-a acuzat pe timonier, indonezianul Jacob Rusli Bin, că nu i-a urmat cu exactitate ordinele.

Schettino susţine că i-a ordonat timonierului un viraj pentru evitarea stâncilor din jurul Insulei Giglio. "Dar timonierul nu a respectat ordinul şi am lovit reciful. Dacă timonierul nu ar fi comis această eroare, impactul nu ar fi avut loc", susţine Schettino.

×
Subiecte în articol: Costa Concordia Francesco Schettino
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close