Antena 3 CNN Externe Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola. Cel puţin 2.296 de decese din 4.293 de cazuri în cinci ţări din Africa de Vest

Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola. Cel puţin 2.296 de decese din 4.293 de cazuri în cinci ţări din Africa de Vest

Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola. Cel puţin 2.296 de decese din 4.293 de cazuri în cinci ţări din Africa de Vest
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    09 Sep 2014   •   20:34

Cel puţin 2.296 de persoane din 4.293 de cazuri de infecţie în cinci ţări din Africa de Vest şi-au pierdut viaţa în cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters şi DPA.

Cifrele indică aproximativ 200 de noi decese cauzate de boală, potrivit unui bilanţ stabilit la 6 septembrie. Cele mai recente date nu reflectă şi situaţia la zi din Liberia, ţara cel mai grav afectată, sugerând că bilanţul real al victimelor este şi mai crescut.

În Guineea, Liberia şi Sierra Leone, au fost înregistrate 4.269 de cazuri suspecte şi confirmate şi 2.288 de decese sâmbătă, a anunţat agenţia ONU.

Boala a mai fost raportată şi în Nigeria şi în Senegal.

"Creşterea numărului de cazuri continuă să se accelereze în ţări cu răspândire şi transmitere intensă", a subliniat organizaţia.

Între timp, SUA au anunţat că vor trimite o forţă suplimentară de 100 de angajaţi din domeniul sănătăţii în Africa de Vest pentru a asista autorităţile locale în izolarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul Ebola.

×
Subiecte în articol: Ebola Africa de Vest virusul Ebola
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close