Antena 3 CNN Externe Cel mai tânăr dintre fiii şahului Iranului s-a sinucis: S-a împuşcat în locuinţa sa din Boston

Cel mai tânăr dintre fiii şahului Iranului s-a sinucis: S-a împuşcat în locuinţa sa din Boston

Cel mai tânăr dintre fiii şahului Iranului s-a sinucis: S-a împuşcat în locuinţa sa din Boston
Sursa foto: Foto: rezapahlavi.org
05 Ian 2011   •   08:32

Tragedie în familia şahului Iranului. Fiul cel mai tânăr al acestuia, Ali Reza Pahlavi, în vârstă de 44 de ani, s-a sinucis la domiciliul său din Boston, în Statele Unite. Ali Reza Pahlavi fusese îndepărtat de la putere prin Revoluţia islamistă, informează AFP.

Anunţul morţii a fost făcut de fratele lui Ali Reza Pahlavi, Reza Pahlavi, pe site-ul său. "Le aducem la cunoştinţă compatrioţilor noştri, cu mare tristeţe, decesul prinţului Ali Reza Pahlavi", a scris fiul cel mai mare al şahului Mohammad Reza Pahlavi.

"Ca milioane de tineri iranieni, era profund afectat de toate relele care s-au abătat asupra patriei sale scumpe, purtând, de asemenea, povara pierderii unui tată şi unei surori, în timpul tinereţii sale", adaugă Reza Pahlavi pe site-ul familiei.

"Deşi a luptat ani de zile pentru a-şi depăşi durerea, el a sucombat, iar în noaptea de 4 ianuarie 2011, la domiciliul său din Boston, s-a sinucis, provocând o profundă durere familiei şi prietenilor săi", scrie Reza Pahlavi.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, "un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost găsit mort la Boston, (în imobilul de pe) strada Newton, numărul 141". În 2001, Ali Reza Pahlavi a cumpăratun imobil în valoare de două milioane de dolari la această adresă, potrivit Registrului proprietăţilor imobiliare din Boston.

Autorităţile au confirmat că este vorba despre "Ali Reza Pahlavi, aşa cum a anunţat familia, pe site-ul său". Victima "a decedat în urma unui foc de armă pe care, aparent, a îndreptat-o împotriva sa, potrivit primelor elemente ale anchetei".

Ali Reza Pahlavi nu era căsătorit şi studia filosofia şi istoria antică iraniană la Universitatea Harvard. Cel mai tânăr dintre cei patru copii ai şahului a obţinut o primă diplomă la Universitatea Princeton, în 1984, şi un master la Universitatea Columbia, în 1992.

Aceasta nu este singura tragedie petrecută în familia şahului iranian. Fiica cea mai tânără a şahului, Leila Pahlavi, a murit în 2001, la Londra, la vârsta de 31 de ani. Aceasta a fost găsită moartă într-un mare hotel, după ce a luat un amestec de medicamente şi cocaină.

×
Subiecte în articol: boston sinucidere
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close