Antena 3 CNN Externe Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi, în urma cutremurului din Mexic

Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi, în urma cutremurului din Mexic

Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi, în urma cutremurului din Mexic
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
07 Iul 2014   •   23:26

Cel puţin două persoane, între care un nou-născut, au murit, iar alte 25 au fost rănite, luni, în zona de frontieră dintre Mexic şi Guatemala, din cauza unui cutremur puternic cu magnitudine de 6,9 care a afectat regiunea, potrivit autorităţilor celor două ţări, citate de AFP.
   
Cutremurul a avut loc la ora 11.24 GMT (14.24, ora României) la 47 de kilometri sud de Tapachula, un oraş din statul mexican Chiapas (sud), şi la o adâncime de 92 de kilometri, a anunţat Serviciul Seismologic Naţional (SSN).
   
Potrivit acestui serviciu şi Institutului american de geofizică USGS, zeci de replici cu magnitudini între 3,4 şi 4,1 au fost resimţite imediat după producerea cutremurului.
   
Un bărbat în vârstă de 51 de ani a murit la Huixtla, o localitate mexicană de la frontiera cu Guatemala.
   
În municipalităţile Cacaohatan şi Mapastepec, "şase persoane au fost rănite în urma căderii unor copertine", potrivit unui comunicat al Guvernului statului Chiapas.
   
În cursul unei conferinţe de presă, preşedintele guatemalez, Otto Perez, a anunţat decesul unui nou-născut.
   
"Pentru moment, singurul deces (din Guatemala) este cel al unui nou-născut care a murit la spitalul din San Marcos (vest) din cauza căderii unei părţi a unui tavan fals", a anunţat Perez.
   
Autorităţile din Guatemala au emis cod portocaliu după cutremur, care s-a soldat cu 20 de răniţi şi 20 de case distruse, în timp ce aproximativ 5.000 de persoane au suferit diverse pagube, potrivit primelor rapoarte oficiale.

Ministrul guatemalez al Educaţiei, Cynthia del Águila, a anunţat suspendarea cursurilor în cinci departamente.
   
În Mexic, autorităţile din Chiapas au raportat că au constatat căderea unor tavanuri false la aeroportul din Tapachula, distrugeri importante pe un drum, prăbuşirea a trei case în comunitatea La Pinadea de Siltepec şi pagube pe 30 de proprietăţi din regiunea Soconusco, cea mai afectată.
   
Cutremurul a fost resimţit şi în unele zone ale oraşului Mexico, la peste 1.000 de kilometri nord-vest, a anunţat primarul capitalei mexicane, Miguel Angel Mancera.

×
Subiecte în articol: Mexic cutremur mexic
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close