Antena 3 CNN Externe Cercetător nuclear, ucis la Teheran. Iran acuză SUA şi Israel

Cercetător nuclear, ucis la Teheran. Iran acuză SUA şi Israel

Cercetător nuclear, ucis la Teheran. Iran acuză SUA şi Israel
Sursa foto: iran nuclear
13 Ian 2010   •   01:40

Un profesor universitar iranian a fost ucis marţi în urma unui atentat cu bombă la Teheran, relatează postul tv local de limbă engleză Press TV .
Dr. Massoud Ali-Mohammadi, profesor la Universitatea din Teheran, a fost ucis de o bombă ataşată de o motocicletă, declanşată de la distanţă. Explozia a avut loc lânga casa profesorului, în nordul capitalei. Agenţia de presă ISNA relata că profesorul era un om de ştiinţă implicat în programul nuclear.
În acelaşi timp IRIB relata că Mohammadi a fost ucis "într-un act terorist al elementelor puterilor arogante şi contrarevoluţionare."
IRIB a acuzat "agenţii americani şi sioniştii" de implicare în atacul terorist.
De altfel, ministerul de Externe iranian arăta că crima are semnele unei implicări străine.
"Se pot vedea în ancheta preliminară semnele răutăţii triunghiului regimului sionist, America şi mercenarii lor din Iran în acest incident terorist," arăta purtătorul de cuvânt al ministerului de Extere, Ramin Mehmanparast .
"Asemenea acţiuni teroriste şi eliminarea fizică a principalilor cercetători nucleari cu siguranţă că nu vor opri procesul ştiinţific şi tehnologic, ci îl vor grăbi" .
Implicarea serviciilor de informaţii americane şi israeliene a fost denunţată şi de procurorul general.
Totuşi, SUA a calificat afirmaţiile ca fiind absurde, iar Israel a refuzat să comenteze.
Atacul a ridicat întrebări dacă profesorul a fost sau nu implicat în programul nuclear iranian, făcându-l o posibilă ţintă. Grupurile pro-reformă susţin însă că acesta ar fi susţinut public mişcarea de opoziţie din Iran, sugerând că alte forţe ar putea fi implicată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close