Antena 3 CNN Externe Certificatul de vaccinare, obligatoriu și în mijloacele de transport, în hoteluri și săli de sport, în Italia

Certificatul de vaccinare, obligatoriu și în mijloacele de transport, în hoteluri și săli de sport, în Italia

Certificatul de vaccinare va fi obligatoriu în Italia în mijloacele de transport, hoteluri, terase, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport. Măsurile vor intra în vigoare pe 10 ianuarie. Asta după ce mai multe domenii sunt aproape paralizate din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri.

Certificatul de vaccinare, obligatoriu și în mijloacele de transport, în hoteluri și săli de sport, în Italia
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / IPA/ABACA
de Dana Musceleanu    |    30 Dec 2021   •   10:26

Guvernul italian, confruntat cu o creştere a contaminărilor din cauza variantei Omicron, a decis miercuri seara, 29 decembrie, să solicite certificatul de vaccinare în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine, săli de sport și chiar părtiile de schi. 

Dacă până acum prezentarea unui test negativ putea facilita accesul celor nevaccinați, din ianuarie acest lucru nu va mai fi posibil. 

Incintele sportive vor trebui să respecte umătoarele reguli privind ocuparea capacităţii: 35% în cazul celor acoperite şi 50% pentru cele în aer liber.

Aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege care "introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19", adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi.

Totodată, guvernul italian a decis miercuri să elimine carantina pentru cei vaccinați cu trei doze și care au intrat în contact cu cineva bolnav, dar sunt obligați să poarte mască FPP2. În rest, carantina se menține pentru cei vaccinați la 5 zil, iar pentru cei nevaccinați la 10 zile, transmite corespondentul Antena 3 în Italia, Naty Badea. 

Super green pass-ul - certificatul de vaccinare, denumit în Italia "green pass rinforzato", este oferit celor vaccinați, dar și celor care au trecut prin boală.

98.000 de cazuri s-au înregistrat ieri în Italia și deși oficial țara nu este în lockdown, țara pare că se îndreaptă către un blocaj fără precedent. Spitalele sunt în colaps, dar atenție, nu din cauza pacienților de data aceasta, ci pentru faptul că 25.000 de medici și asistente se află ori bolnavi ori în carantină. 

Sute de trenuri au fost anulate în Italia din cauza lipsei de personal. Pe de altă parte, are loc o anulare la fiecare minut, astfel încât se pune în pericol și Revelionul, italienii renunțând în ultimul moment la rezervările făcute pentru petrecerea nopții dintre ani.   

Măștile FPP2 au devenit obligatorii în cinematograf, la teatru, concerte și multe alte locuri, de aceea în acest moment în Italia nu se mai găsesc sau dacă se găsesc au prețuri halucinante de 3-5 euro pe bucată.  

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close