Antena 3 CNN Externe Chavez: Israel este braţul "criminal" al SUA

Chavez: Israel este braţul "criminal" al SUA

Chavez: Israel este braţul "criminal" al  SUA
Sursa foto: hugo chavez
26 Noi 2009   •   08:19

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a folosit vizita liderului iranian Mahmoud Ahmadinejad pentru a califica Israelul ca fiind agentul criminal al Washingtonului. Liderul sud american a subliniat o declaraţie a preşedintelui israelian Shimon Peres, din timpul unei vizite în America de Sud, că zilele sale şi ale lui Ahmadinejad la putere sunt numărate.

"Ştim ce reprezintă statul Israel- braţul criminal al imperiului yankeu," declara Chavez la o conferinţă de presă comună. "Ce a zis preşedintele Israelului, noi o considerăm o ameninţare."
Chavez a rupt relaţiile cu Israel în acest an. De asemenea, el a fost lăudat de lumea musulmană după ce a calificat ofensiva militară din Gaza ca fiind genocid.
În plus, membrii OPEC, Venezuela şi Iran, s-au apropriat din ce în ce mai mult în ultimii ani. Chavez susţine controversatul program nuclear iranian, în timp ce Iran ajută Venezuela să identifice rezervele de uraniu.

Oricum aproprierea dintre cele două state şi mai ales teama pentru legăturile lor ar putea fi supraevaluată, crede Karen Hooper, analistul pentru America Latină al Stratfor.
Aceasta sublinia că este un pericol minor ca Venezuela să poată ajuta Iran la proliferarea armelor nucleare.


"Chiar dacă Iran nu mai are uraniu, iar Venezuela ar putea avea şi ar livra cantităţi suficiente, problema reală este procesul de îmbogăţire, care necesită tehnologie pe care Caracas nu o are?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close