Antena 3 CNN Externe China dezvăluie o armă cu laser împotriva avioanelor fără pilot

China dezvăluie o armă cu laser împotriva avioanelor fără pilot

China dezvăluie o armă cu laser împotriva avioanelor fără pilot
Sursa foto: Foto:theguardian.com
03 Noi 2014   •   08:59

China a creat o armă-laser capabilă să distrugă în zbor avioane fără pilot uşoare, a anunţat presa luni, cu câteva zile înainte de Forumul Asia-Pacific, pentru care Beijingul consolidează măsurile de securitate, scrie AFP.
   
Acest dispozitiv are o rază de acţiune de doi kilometri şi poate atinge o ţintă aeriană de mici dimesniuni care zboară la joasă altitudine, la mai puţin de cinci secunde după ce a reperat-o, a precizat agenţia China Nouă citând un comunicat emis de Academia de inginerie chineză.
   
Presa de stat a difuzat fotografii cu sistemul, alcătuit dintr-un cub mobil de mari dmensiuni, vopsit în motive de camuflaj, pe care este fixat un tun care emite fasciculul laser.
   
Agenţia China Nouă a publicat, de asemenea, imagini cu epave ale unor avioane fără pilot distruse în zbor.
   
Acest sistem de apărare urmează să joace un rol-cheie cu ocazia unor evenimente majore organizate în oraşe, a adăugat ea.
   
Beijingul găzduieşte săptămâna viitoare Forumul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), o reuniune la vârf în vederea căreia capitala chineză se pregăteşte să-şi consolideze măsurile de securitate.
 

×
Subiecte în articol: China avion fara pilot
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close