Antena 3 CNN Externe Cinci motive pentru a călători în luna iunie, de la Verona la Sankt Petersburg (VIDEO)

Cinci motive pentru a călători în luna iunie, de la Verona la Sankt Petersburg (VIDEO)

Cinci motive pentru a călători în luna iunie, de la Verona la Sankt Petersburg (VIDEO)
Sursa foto: Noapte alba la Sankt Petersburg
03 Iun 2009   •   04:20

De la operă, la petreceri în aer liber, cu focuri de artificii sau lupte cu vin, vara oferă în debutul ei multe opţiuni de călătorie pentru cei ce îşi programează concediul în luna iunie. Iată mai jos cinci destinaţii perfecte pentru această perioadă, cu menţiunea că nu sunt singurele, dar sunt printre cele mai speciale.

Nopţi albe la Sankt Petersburg
Cea mai frumoasă perioadă pentru a vizita sofisticatul oraş din Rusia o reprezintă cele trei săptămâni de la mijlocul lunii iunie până la începutul lunii iulie, ce încadrează solstiţiul de vară, când nu prea se întunecă niciodată, iar soarele răsare în jurul orei 02:00 dimineaţa, iar amurgul durează aproape toată noaptea.

Barurile, cafenelele şi restaurantele stau deschise tot timpul, petrecerile se desfăşoară pe străzi, iar atmosfera este cu totul specială. Festivalul ?Nopţilor Albe? de la Sankt Petersburg este faimos pentru focul de artificii şi pentru show-ul ce marchează sfârşitul anului şcolar.



Sărbătoarea verii, la Tallinn
Un alt oraş nordic care sărbătoreşte începerea verii este capitala Estoniei, Tallinn. Între 21 şi 24 iunie au loc petreceri în toată ţara, însă cea mai mare se desfăşoară chiar în Capitală. ?Grillfest? sau, pe româneşte, ?sărbătoarea grătarului? şi-a căpătat numele de la tradiţia de a găti porcul pe grătar, în aer liber. Muzica de fundal este asigurată în special de trupe de stradă, iar petrecerea îşi atinge punctul maxim în seara zilei de 23 iunie.


Festivalul LENT de la Maribor, Slovenia
Festivalul Internaţional LENT, ajuns la cea de-a 15-a ediţie, şi-a luat numele de la cea mai veche parte a oraşului Maribor şi de la splaiul de pe râul Drava. Între 26 iunie şi 11 iulie, jumătate de milion de vizitatori îşi fac drum către al doilea oraş ca mărime din Slovenia, unde pot asista la peste 400 de recitaluri pe 30 de scene în aer liber şi la Sinagoga veche de 400 de ani. Alte evenimente includ spectacole de dans şi teatru, precum şi ateliere de creaţie pentru copii.



Opera de Vară din Verona
Deschiderea festivalului de operă la Arenele Romane, în data de 19 iunie, marchează începutul verii în oraşul italian Verona. Aici este una dintre grandioasele arene în aer liber ale Europei şi programul din acest an, care continuă până pe 30 august, include spectacole precum Aida, Bărbierul din Sevilla sau Carmen. Bilete, începând de la 21 de euro, pot fi achiziţionate online pe site-ul oficial al Arenelor Romane (www.arena.it).

Războiul vinului de la Haro
Spania este renumită pentru festivalurile ei ciudate, iar acesta este unul dintre cele mai bizare. Pe 29 iunie, de ?Sfântul Petru?, în oraşul Haro din regiunea viticolă La Rioja, la 320 de kilometri nord de Madrid, izbucneşte an de an un război.

Totul începe cu calm, dimineaţa, când orăşenii se îmbracă în tricouri albe cu eşarfă roşie la gât şi merg în pelerinaj la un lăcaş local. După adunare, vaste cantităţi de vin sunt distribuite şi încărcate în găleţi, pistoale de apă sau pompe, iar ostilităţile încep. Bătălia nu are o logică, însă experienţa este una pe cinste, bine îmbibată în alcool şi după care singurul regret l-ai putea avea doar dacă ai avut nefasta inspiraţie să te îmbraci în haine noi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sankt petersburg Opera turism
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close