Antena 3 CNN Externe Cine ar putea fi succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin

Cine ar putea fi succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin

Cine ar putea fi succesorul lui Vladimir Putin la Kremlin
22 Aug 2017   •   16:03

Ce se va întâmpla dacă Vladimir  Putin va alege să nu candideze sau dacă va începe să ia în calcul o retragere prematură din scenă politică?

La această întrebare a încercat să răspundă think-tankul Peterburgskaya Politika, enumerând mai multe persoane care ar putea candida şi i-ar putea succede la Kremlin, scrie Independent.md.

Deloc surprinzător, primul pe lista ar fi premierul Dmitri Medvedev, care a mai fost preşedinte şi în perioada 2008-2012, după ce Putin a ajuns la limita constituţională de mandate. Prim-ministrul rus a primit 21 de puncte din 25, în studiul care a analizat lista posibililor succesori ai lui Putin.

Al doilea pe lista este primarul Moscovei, Serghei Sobianin, de numele căruia se leagă relocarile uriaşe planificate pentru capitală rusă. Sobianin are 59 de ani, în timp ce Medvedev are 51. Primarul Moscovei a primit 19 puncte din 25.

Al treilea pe listă este guvernatorul regiunii Tulă, Alexei Diumin, fost oficial din sistemul de informaţii – atât federal, cât şi militar.

Al patrulea candidat este luat în calcul actualul ministru al Apărării, Serghei Şoigu. În vârstă de 62 de ani, este considerat cel mai popular ministru rus.

Pe locul 5 se situează Valentina Matvienko, președinta senatului rus și cea mai bine clasată femeie în acest top.

Alegerile prezidenţiale ruse vor avea loc în primăvara anului viitor, primul tur fiind pe 18 martie, iar mandatul este de 6 ani. Astfel, dacă va candida şi va fi ales, Putin ar urma să rămână în funcţie până la 71 de ani.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close