Antena 3 CNN Externe Circa 100 de tineri irlandezi au atacat maşinile poliţiei cu cocktailuri Molotov

Circa 100 de tineri irlandezi au atacat maşinile poliţiei cu cocktailuri Molotov

Circa 100 de tineri irlandezi au atacat maşinile poliţiei cu cocktailuri Molotov
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Aug 2011   •   12:56

Nici nu s-au încheiat bine revoltele din Londra că alte violenţe au izbucnit, de această dată, în Irlanda de Nord. Aproximativ 100 de tineri separatişti au atacat maşinile poliţiei cu cocktailuri Molotov în timpul unui festival al protestanţilor.

Violenţele au început încă de dimineaţă, atunci când mai mulţi tineri mascaţi au atacat maşinile poliţiei cu pietre şi sticle incendiare.

Ciocnirile dintre forţele de ordine şi huligani au avut loc după Marşul Ucenicilor la care au luat parte peste 10 mii de protestanţi. Evenimentul comemorează în fiecarea an asediul oraşului Londonderry de către regele catolic Iacob al II-lea. Până acum 3 persoane au fost acuzate că au organizat această revoltă, iar alte câteva au fost arestate.

Londonderry este un oraş în majoritate catolic al căror locuitori fac parte din aripa naţionalistă. Astfel de violenţe au avut loc şi în anii anteriori, deoarce catolicii consideră că marşul protestanţilor este o provocare la adresa lor. În plus, parada anuală este o sursă continuă de neînţelegeri între loialişti, care vor ca Irlanda de Nord să facă parte în continuare din Regatul Unit, şi naţionalişti care susţin unirea cu Irlanda.

 

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close