Antena 3 CNN Externe Cel puțin patru civili, uciși de bombardamentele rușilor la Siversk | Zelenski dezvăluie cine studiază atacurile Rusiei

Cel puțin patru civili, uciși de bombardamentele rușilor la Siversk | Zelenski dezvăluie cine studiază atacurile Rusiei

Rusia a bombardat intens, sâmbătă, mai multe zone din estul și sudul Ucrainei, fără a realiza însă progrese teritoriale semnificative în ultimele 24 de ore.

Cel puțin patru civili, uciși de bombardamentele rușilor la Siversk | Zelenski dezvăluie cine studiază atacurile Rusiei
Sursa foto: Twitter @KyivIndependent
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2022   •   18:34

Cel puțin patru civili au fost uciși de o lovitură efectuată de armata rusă asupra orașului Siversk din regiunea Donețk, a anunțat guvernatorul local Pavlo Kirilenko, citat de BBC.

De asemenea, rușii au bombardat puternic localitatea Drujkivka, situată tot în Donețk, unde au distrus, între altele, supermarketul "Astron".

Imagini ale ruinelor centrului comercial, cu un crater de proiectil în imediata apropiere, au circulat în ultimele ore pe rețelele sociale.

Oficialii Kievului au mai raportat lovituri efectuate cu rachete de trupele Moscovei în Harkov (în nord), în Nikolaev (sud) și în Krivoi Rog, oraș situat la nord-est de Nikolaev.

Forțele ruse, care au anunțat la începutul lunii iulie că au preluat controlul asupra regiunii Lugansk, vizează acum regiunea vecină, Doneţk.

Obiectivul lor este să ocupe întregul bazin minier Donbas, controlat parțial din 2014 de separatiștii susținuți de Moscova.

Armata rusă este "pe cale de a se regrupa sau mai degrabă de a-și reconstitui grupurile de luptă și pregătește noi acțiuni la Sloviansk, Kramatorsk, Bahmut", a avertizat, vineri, Pavlo Kirilenko.

"Atenția tuturor mișcărilor şi regimurilor politice agresive din lume este în prezent îndreptată spre ceea ce ne face nouă Rusia", a transmis, la rândul său, sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Instagram.

Bombardamente rusești au ucis cel puțin o persoană și au rănit alte două la Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, care a vizitat în urmă cu o zi trupele ucrainene aflate pe poziții înaintate în regiunea Dnipropetrovsk.

În plus, guvernatorii ucraineni din regiunile Harkov şi Doneţk au acuzat forțele ruse că au provocat incendii pe câmpuri, pentru a distruge recoltele agricole.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a îndemnat populația din zonele ocupate de armata rusă să se evacueze prin toate mijloacele posibile, avertizând că "vor urma lupte grele".

Foto: imobil rezidențial bombardat de ruși la Nikolaev

×
Subiecte în articol: Siversk Pavlo Kirilenko
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close