Antena 3 CNN Externe Clinton: Coreea de Nord rămâne fără opţiuni - nu mai are niciun prieten

Clinton: Coreea de Nord rămâne fără opţiuni - nu mai are niciun prieten

Clinton: Coreea de Nord rămâne fără opţiuni - nu mai are niciun prieten
Sursa foto: hillary clinton
24 Iul 2009   •   13:22

În faţa unui nou refuz al Coreii de Nord de a renunţa la programul său nuclear, secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton a declarat că regimul comunist "nu mai are niciun prieten" pentru a-l apăra în faţa penalităţilor ONU.
Aceasta a remarcat că ambiţiile nucleare ale Coreii de Nord vor ridica nivelul de tensiune în peninsulă şi ar putea declanşa o cursă a înarmărilor în regiune.
Clinton a precizat că SUA va continua să insiste pentru revenirea Phenianului la masa negocierilor şi renunţarea la programul nuclear.
Anterior, un oficial al Coreii a precizat că discuţiile în format de şase pentru denuclearizara Coreiii sunt încheiate. Iar ministerul de Externe de la Phenian a ridiculizat-o pe Clinton, apreciind într-un comunicat că "a făcut remarci vulgare" care arată că "nu este nicidecum inteligentă." Deşi nu a specificat ce ţări ar putea urma exemplul Coreii de a se transforma în state nucleare, oficialul american a lăsat să se înţeleagă că Japonia şi Coreea de Sud ar putea fi printre statele care decid să creeze o bombă atomică.
Clinton a subliniat că SUA nu ar intenţia de a acţiona ofensiv contra Coreii de Nord. Ea făcea referire la faptul că un delegat de la Phenian s-a plâns că ţara sa este obiectul ameninţării nuclare americane, motiv pentru care aceasta arăta că aceasta demonstrează o ruptură cu realitatea, având în vedere că armele nucleare ale SUA au fost retrase din Sud în urmă cu 20 de ani.
?Nu mai au niciun prieten care să îi apere de eforturile comunităţii internaţionale care îi împinge spre denuclearizare", arăta secretarul american de stat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close