Antena 3 CNN Externe Clinton nu a convins Brazilia să susţină sancţiunile contra Iranului

Clinton nu a convins Brazilia să susţină sancţiunile contra Iranului

Clinton  nu a convins Brazilia să susţină sancţiunile contra Iranului
Sursa foto: consiliul de securitate
05 Mar 2010   •   21:20

Brazilia nu va ceda presiunii americane de a sprijini sancţiuni mai dure contra Iranului pentru controversatul său program nuclear, anunţa ministrul de Externe.
Secretarul american de stat Hillary Clinton a încercat să convingă Brazilia să susţină noi sancţiuni contra republicii islamice, suspectată că dezvoltă arme nucleare.
Celso Amorim a declarat lui Clinton că Brazilia doreşte să vadă mai multe negocieri pe această temă înainte de a lua în considerare sancţiunile, în timp ce secretarul american de stat argumenta că sancţiunile trebuie introduse mai întâi pentru a convinge Iranul să "negocieze de bună credinţă".
Brazilia, care acum este membru al Consiliului de Securitate al ONU, s-a opus în mod repetat unor sancţiuni mai dure contra republicii islamice.
"Nu vom ceda pur şi simplu dacă nu suntem de acord," sublinia Amorim. "Trebuie să gândim singuri şi cu valorile şi principiile noastre" .
Preşedintele brazilian Luiz Inacio da Silva a făcut apel la dialog cu Iranul şi a reiterat că noi sancţiuni vor fi contraproductive.
Liderul brazilian intenţionează să discute această chestiune cu autorităţile iranienie în timpul vizitei la Teheran în mai.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close