Antena 3 CNN Externe Colet suspect pe aeroportul John F. Kennedy. Doi vameşi s-au simţit rău după ce au inhalat VX, un gaz neurotoxic

Colet suspect pe aeroportul John F. Kennedy. Doi vameşi s-au simţit rău după ce au inhalat VX, un gaz neurotoxic

Colet suspect pe aeroportul John F. Kennedy. Doi vameşi s-au simţit rău după ce au inhalat VX, un gaz neurotoxic
Sursa foto: Foto: rawstory.com
12 Aug 2013   •   09:00

Doi vameşi de pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy s-au simţit rău duminică dimineaţa după ce au deschis un colet care ar fi putut conţine un gaz toxic, au anunţat surse din cadrul poliţiei federale (FBI), scrie AFP.
   
Poliţia federală a declarat pentru AFP că a trimis o echipă să îi examineze atât pe cei doi vameşi, cât şi pachetul, care ar fi putut să conţină "substanţe toxice".
   
New York Post scria pe site că acest colet a fost testat pozitiv pentru VX (o versiune puternică de gaz sarin), un gaz neurotoxic, dar poliţia a declarat pentru AFP că sunt necesare pentru mai multe zile pentru aflarea rezultatelor testelor.
   
Postul de televiziune WNBC, care cita un funcţionar din cadrul poliţiei, a precizat că acest colet ar putea proveni din China.
   
Incidentul, care a avut loc în contextul unor temeri cu privire la atacuri teroriste asupra unor ţinte americane, s-a produs în localul de primirea corespondenţei din străinătate pentru Coasta de Est. Incidentul nu a perturbat activitatea aeroportului.
  


×
Subiecte în articol: vamesi colet suspect
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close