Antena 3 CNN Externe Complotul anti-vacciniștilor germani. Extremiștii plănuiau să-l asasineze pe premierul landului Saxonia

Complotul anti-vacciniștilor germani. Extremiștii plănuiau să-l asasineze pe premierul landului Saxonia

Poliția din Saxonia a efectuat o serie de raiduri în urma amenințărilor cu moartea primite de Michael Kretschmer, premierul acestui land federal și susținător al restricțiilor pandemice, anunță BBC.

Complotul anti-vacciniștilor germani. Extremiștii plănuiau să-l asasineze pe premierul landului Saxonia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2021   •   13:11

Au fost vizați activiști anti-vaccin de extremă-dreapta, suspectați de planificarea unor atacuri în care ar fi urmat să folosească arbalete sau alte arme similare.

Landul Saxonia are cea mai scăzută rată de vaccinare din Germania, precizează sursa citată.

Anul trecut, premierul Kretschmer (foto) a avertizat împotriva așa-numitei "isterii COVID", însă ulterior a prezentat scuze și, de atunci, s-a dovedit un susținător al restricțiilor pandemice.

Cum îi combate poliția germană pe extremiștii anti-vaccin

Forțele de securitate, inclusiv unitatea specială anti-extremiști Soko Rex, au cercetat mai multe locații, după ce televiziunea germană a prezentat, într-un documentar, amenințările formulate la adresa premierului landului Saxonia.

Complotul la adresa lui Kretschmer a fost dezvăluit de emisiunea Frontal, ai cărei jurnaliști s-au infiltrat într-un grup de aproximativ 100 de persoane ce comunicau pe platforma Telegram.

Autointitulat Dresden Offline Vernetzung (Rețelele offline din Dresda, n.r.), grupul organiza întâlniri în parcuri, în afara conversațiilor de pe Telegram.

Jurnaliștii au monitorizat o convorbire în care un bărbat, membru al grupului, se declara "înarmat și pregătit".

Potrivit poliției, s-au discutat planuri privind asasinarea prim-ministrului, dar și a altor înalți reprezentanți politici.

Scandalul complotului anti-premieri izbucnește în landul cu cea mai redusă vaccinare

După scandalul dezvăluirilor, premierul Kretschmer a avertizat că vor fi luate toate măsurile legale pentru a combate astfel de amenințări.

"Persoanele care dețin funcții publice nu trebuie să se teamă să spună ce gândesc și nici să-și facă treaba", a declarat el.

Michael Kretschmer este membru al Uniunii Creștin-Democrate, la putere în Germania până săptămâna trecută.

Saxonia este landul german cu cea mai scăzută rată de imunizare: 61,9% dintre cetățeni au fost vaccinați cu prima doză.

De asemenea, Saxonia este pe locul 2, după Turingia, în ceea ce privește incidența cazurilor COVID.

Săptămâna trecută, noul cabinet german a examinat un proiect de lege menit să le impună tuturor lucrătorilor sanitari și soldaților să se vaccineze până în primăvara viitoare.

Oficialii germani au luat la ochi Telegram, pentru că ar fi folosit de extremiști

Nou cancelar Ofal Scholz susține vaccinarea obligatorie a tuturor adulților la începutul anului viitor.

Perspectiva înăspririi restricțiilor i-a scos din nou pe germani în stradă. Luni noaptea, câteva mii de persoane din Magdeburg au demonstrat scandând "pace, libertate, fără dictatură".

Telegram, platforma de mesagerie invocată de poliție cazul amenințărilor la adresa lui Michael Kretschmer, este criticată în Germania pentru faptul că permite proliferarea curentului anti-vaccinist și planificarea acțiunilor de protest.

Un oficial al landului Saxonia Inferioară a spus că aplicația ar trebui eliminată din magazinele virtuale Apple și Google, dacă refuză să ajute la combaterea conținutului extremist.

×
Subiecte în articol: Michael Kretschmer complot asasinare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close