Antena 3 CNN Externe Complotul din spatele uşilor sfinte. Descoperirea de la Vatican care i-a făcut pe catolici să renege Biserica

Complotul din spatele uşilor sfinte. Descoperirea de la Vatican care i-a făcut pe catolici să renege Biserica

Complotul din spatele uşilor sfinte. Descoperirea de la Vatican care i-a făcut pe catolici să renege Biserica
Sursa foto: Foto: myvoyagethroughtime.wordpress.com
de O.P.    |    29 Mai 2012   •   11:57

Un cardinal se află printre informatorii de la Vatican. Sfântul Scaun a recunoscut că scandalul în care este implicat majordomul Papei a afectat grav credinţa catolicilor în Biserică, însă neagă că vreun cardinal ar fi suspect în investigaţie. Declaraţia vine după ce Majordomul Papei Benedict al Şaisprezecelea, unul dintre  cei mai apropiaţi oameni ai suveranul pontif, a fost arestat sub acuzaţia că ar fi sustras documente confidenţiale.

Un cardinal se află printre informatorii de la originea scurgerilor de documente secrete de la Vatican şi ar fi cel care îl controla pe majordomul Papei Benedict a XVI-lea. Paolo Gabriele ar fi fost, astfel, un simplu executant. Cu toate acestea, oficialii de la Vatican neaga implicarea unui cardinal în scandal.

Paolo Gabriele, majordomul Papei, era unul din puţinii laici primiţi în apartamentul lui Benedict al Şaisprezecelea, care-i acorda încredere absolută. Acum, însă, majordomul a fost arestat de jandarmii Vaticanului, care au găsit asupra sa mai multe documente confidenţiale.

"Aceşti oameni care ar trebui să se poarte cuviincios şi să respecte regulile, nu ar trebui să aibă secrete. Pur şi simplu nu îmi pot imagina anvergura acestor secrete", a declarat oficialul Vaticanului.

Gabriele este suspectat că a copiat zeci de mesaje secrete, reproduse într-o carte publicată de ziaristul Gianluigi Nuzzi sub titlul "Sanctitatea Sa". Volumul a şocat prin dezvăluirile despre situaţia financiară a Bisericii Catolice sau luptele interne între cardinali.

Gianluigi Nuzzi susţine că documentele pe care le-a reprodus în carte nu i-au fost furnizate de o singură persoană, ci de mai multe.





×
Subiecte în articol: Vatican Papa Benedict
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close