Antena 3 CNN Externe Comunicarea în interiorul grupării teroriste Al-Qaeda se face prin scrisori

Comunicarea în interiorul grupării teroriste Al-Qaeda se face prin scrisori

Comunicarea în interiorul grupării teroriste Al-Qaeda se face prin scrisori
16 Apr 2008   •   17:56

Al-Qaeda, cea mai mare şi mai temută grupare terorostă, este organizată într-un sistem birocratic pretenţios. „Subalternii” îşi exprimă nemulţumirile faţă de lideri prin scrisori, informează Los Angeles Times.

Mohammed Atef, un lider egiptean al-Qaeda, i-a trimis unui subaltern o scrisoare de mustrare, de două pagini, utilizând tot felul de termeni religioşi pompoşi. Atef îl acuză pe subordonatul său că a folosit fără drept sume de bani, o maşină, asigurarea medicală, o serie de documente şi aerul condiţionat în timpul "unei situaţii de austeritate" pentru reţea. Indignat, liderul i-a cerut acestuia să-i dea explicaţii tot printr-o scrisoare.

"Am fost foarte supărat pentru ceea ce ai făcut", scrie Atef.

"Am obţinut 75.000 de rupii pentru tine şi familia ta pentru a merge în Egipt. Am aflat că nu ai respectat suma şi că ai făcut rezervări de 40.000 de rupii, păstrând restul banilor şi pretinzând că ai dreptul la acest lucru. Aparatul de aer condiţionat, precum şi alte obiecte utilizate de fraţii al-Qaeda nu sunt considerate proprietate privată. Vreau să-ţi reamintesc că orice încălcare a normelor se pedepseşte, adaugă liderul.

Atef a murit în 2001, în urma unui atac condus de SUA asupra refugiului lui Osama ben Laden din Afganistan. Scrisoarea trimisă de acesta face parte acum dintre documentele desecretizate, care dezvăluie faţa necunoscută a acestei structuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close