Antena 3 Externe Concurs Greenpeace pe internet: Vladimir Putin, ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal"

Concurs Greenpeace pe internet: Vladimir Putin, ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal"

de Antena3.ro    |    09 Sep 2011   •   22:32
Concurs Greenpeace pe internet: Vladimir Putin, ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal"
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA

Premierul rus, Vladimir Putin, a fost ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal", într-un concurs organizat pe Internet de către Greenpeace, a anunţat vineri organizaţia nonguvernamentală (ONG) într-o conferinţă de presă, informează AFP.
   
"Cu 52% din voturi, Vladimir Putin câştigă detaşat concursul (pentru desemnarea) celui mai mare duşman al Lacului Baikal", a declarat Roman Bajenkov, responsabilul Greenpeace pentru Programul Baikal.
   
"Victoria lui Vladimir Putin ni se pare întru totul meritată", a declarat cu ironie Bajenkov, citând "rolul său în redeschiderea uzinei de la Baikalsk", o uzină de celuloză situată pe malul lacului, considerată principala sursă de poluare a acestuia.
  
În contextul în care Rusia se pregăteşte să sărbătorească "Ziua Baikalului" pe 11 septembrie, Putin a declarat luni că "nu va închide niciodată" uzina de la Baikalsk, redeschisă în ianuarie, după ce a fost închisă în 2008, din motive financiare.
   
Guvernul şi Ministerul Mediului se situează pe locurile doi şi, respectiv, trei, în acest clasament Greenpeace, cu mult în urma premierului rus.
   
Rezultatul concursului a fost afişat pe o pancartă, care a fost amplasată pe fundul lacului de către scafandri Greenpeace, a mai anunţat Bajenkov, prezentând imagini din timpul operaţiunii.
   
Greenpeace afirmă că uzina a deversat în Lacul Baikal câte 100.000 de metri cubi de apă poluată pe an, de la punerea ei în funcţiune, în 1966.
   
Introdus în patrimoniul mondial UNESCO, Lacul Baikal reprezintă 20% din rezervele mondiale de apă dulce.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin lac Rusia Greenpeace
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close