Antena 3 Externe Consiliul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a adoptat o rezoluţie împotriva Iranului

Consiliul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a adoptat o rezoluţie împotriva Iranului

de N.B.    |    18 Noi 2011   •   21:12
Consiliul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a adoptat o rezoluţie împotriva Iranului

Consiliul Guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a adopta, vineri, o rezoluţie împotriva Iranului, stat despre care există suspiciunea că intenţionează să fabrice arme nucleare, informează AFP.

Cu ocazia reuniunii statelor membre ale Consiliului Guvernatorilor, rezoluţia a fost adoptată cu 32 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere.

AIEA şi-a exprimat în trecut "profunda îngrijorare" cu privire la programul nuclear a Iranului şi dimensiunea militară a acestuia. Teheranul a respins acuzaţiile, susţinând că Agenţia a devenit instrumentul Statelor Unite şi Israelului, liderul suprme iranian, Ali Kamenei, avertizând că Iranul va riposta "cu toată forţa" oricărui atac.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au salutat adoptarea rezoluţiei AIEA. Decizia a fost salutată şi de Rusia, care a avertizat însă că este necesar să fie evitate tensiunile în legătură cu dosarul nuclear iranian.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close