Antena 3 CNN Externe Consiliul de Securitate ONU a decis trimiterea unor observatori în Siria, în vederea încetării violeţelor

Consiliul de Securitate ONU a decis trimiterea unor observatori în Siria, în vederea încetării violeţelor

Consiliul de Securitate ONU a decis trimiterea unor observatori în Siria, în vederea încetării violeţelor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
14 Apr 2012   •   20:28


Dorindu-se o rezolvare cât mai rapidă a conflictelor din teritoriul Siriei, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat în unanimitate, sâmbătă, un proiect de rezoluţie care prevede trimiterea unei misiuni de observatori în Siria pentru monitorizarea implementării acordului de încetare a focului, informează Sky News, sursă preluată de Mediafax.

Rezoluţia 2.042 îndeamnă regimul Bashar Al-Assad să permită accesul deplin al primei serii de observatori ONU. Aproximativ 30 de observatori militari urmează să ajungă în Siria în următoarele zile. Cu toate acestea, o nouă rezoluţie, cu mandat deplin, va fi necesară pentru începerea misiunii de monitorizare, care va avea aproximativ 200 de membri.

Reprezentanţii Consiliului de Securitate ONU au declarat că vor fi luate în calcul şi alte măsuri dacă regimul sirian nu va implementa în totalitate angajamentele asumate în cadrul planului de pace.

Anunţul a venit la numai câteva ore după bombardamentele semnalate sâmbătă.




×
Subiecte în articol: Siria consiliul de securitate
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close