Antena 3 CNN Externe Continuă arestările în Turcia. Doi membri ai Curții Constituționale au fost reținuți

Continuă arestările în Turcia. Doi membri ai Curții Constituționale au fost reținuți

Continuă arestările în Turcia. Doi membri ai Curții Constituționale au fost reținuți
20 Iul 2016   •   21:22

Doi membri ai Curţii Constituţionale din Turcia au fost arestaţi miercuri, a informat canalul de televiziune privat NTV, în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, soldată cu cel puţin 290 de morţi, potrivit Reuters. 

Cei doi membri ai Curţii Constituţionale fac parte dintr-un grup de 113 oficiali din sistemul judiciar arestaţi miercuri, a precizat NTV. 

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi, reţinuţi sau sunt investigaţi în Turcia după lovitura de stat militară eşuată de săptămâna trecută. 

Tot miercuri, Ministerul Apărării turc a anunţat îi anchetează pe toţi judecătorii şi procurorii militari din Turcia şi a suspendat 262 dintre ei, a anunţat canalul de televiziune NTV. 

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi alţi responsabili turci au susţinut că în spatele tentativei de lovitură de stat de vineri noaptea se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulţi ani în statul american Pennsylvania, şi au cerut extrădarea acestuia din SUA. 

Gulen a negat însă orice implicare a sa în evenimentele din Turcia.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close