Antena 3 CNN Externe Coordonatorul ONU al luptei împotriva Ebola: Trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm o criză

Coordonatorul ONU al luptei împotriva Ebola: Trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm o criză

Coordonatorul ONU al luptei împotriva Ebola: Trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm o criză
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Aug 2014   •   10:13

Structurile sanitare trebuie să fie pregătite să înfrunte, "dacă va fi necesar", o nouă deteriorare a situaţiei în lupta împotriva Ebola.

"Ceea ce sunt hotărât să fac este să mă asigur că orice element al aparatului nostru este la nivelul său optim pentru a putea înfrunta, dacă este necesar, o criză", a declarat coordonatorul ONU al luptei împotriva epidemiei de Ebola, medicul David Nabarro, citat de AFP.

"Ceea ce trebuie să facem în prezent este să avem scenarii destul de precise ale modului în care ne gândim că s-ar putea îndrepta situaţia, dar pentru moment ele sunt destul de rudimentare", a recunoscut el.

Nabarro şi-a început de curând turneul în ţările africane afectate de virusul Ebola.

"O să văd unde voi merge apoi, dar trebuie să mă întorc rapid la Geneva şi la New York (sediul OMS şi al ONU) pentru a le prezenta situaţia şefilor în scopul de a mă asigura că facem tot ce putem pentru rezolvarea (crizei) cât mai repede posibil", a adăugat el.

Potrivit celui mai recent bilanţ OMS, epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guinea şi 374 în Sierra Leone.

×
Subiecte în articol: Ebola virus ebola
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close