Antena 3 CNN Externe Copii arestaţi în Irlanda de Nord, în timpul protestelor faţă de o decizie a Primăriei din Belfast

Copii arestaţi în Irlanda de Nord, în timpul protestelor faţă de o decizie a Primăriei din Belfast

Copii arestaţi în Irlanda de Nord, în timpul protestelor faţă de o decizie a Primăriei din Belfast
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Dec 2012   •   15:13

Mai mulţi copii au fost arestaţi în cadrul protestelor violente care s-au multiplicat în Irlanda de Nord ca urmare a deciziei primăriei din Belfast de a nu mai arbora permanent steagul Marii Britanii, relatează The Guardian, în ediţia electronică.
   
Un băiat în vârstă de 11 ani a fost arestat, împreună cu alţi patru, dintre care unul în vârstă de 12 ani, în contextul acestor proteste.
   
Jurnalistul Adrian Rutherford, de la publicaţia The Belfast Telegraph, a fost bătut şi jefuit, de protestatarii loialişti în estul capitalei Belfast, unde peste 200 de persoane au atacat poliţia cu sticle, brichete, petarde şi vopsea, provocând rănirea unui poliţist.
   
Partidul The Alliance a fost ţinta furiei loialiştilor, mai mulţi consilieri fiind agresaţi verbal după ce protestatarii au intrat luni în clădirea primăriei Carrickfergus. Măsurile partidului asupra restricţionării arborării steagului, au provocat un val de represalii, loialiştii asaltând şi incendiind casele mai multor membri ai formaţiunii. Naomi Long, parlamentar, a fost chiar ameninţată cu moartea. The Alliance a catalogat aceste incidente drept "un atac direct asupra democraţiei"
   
Adjunctul şefului Serviciului de Poliţie din Irlanda de Nord, Dave Jones, a declarat luni că "deşi majoritatea protestelor au fost paşnice, violenţele constatate în anumite regiuni sunt total inacceptabile". "Este a treia săptămână de proteste şi cer tuturor factorilor implicaţi să facă un pas înapoi", a adăugat el.
   
"Cer tuturor celor care doresc să protesteze să aibă în vedere modul în care acţiunile lor afectează comunitatea în ansambu, care pur şi simplu vrea să se bucure în tihnă de atmosfera sărbătorilor, alături de prieteni şi familie", a mai declarat Dave Jones.

×
Subiecte în articol: Belfast Irlanda de Nord
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close