Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă dacă cei mici sunt infectați cu noua variantă de SARS-CoV-2

Ce se întâmplă dacă cei mici sunt infectați cu noua variantă de SARS-CoV-2

Tulpina de Covid-19 din Marea Britanie nu-i afectează pe copii mai mult decât pe adulţi, dar virusul se transmite la fel de repede şi în cazul celor mici, afirmă Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ce se întâmplă dacă cei mici sunt infectați cu noua variantă de SARS-CoV-2
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    25 Ian 2021   •   21:35

Specialistul explică la ce să trebuie să fie atenți părinții pentru a descoperi din timp dacă micuții au simptome de infecţie cu noua tulpină de COVID-19.

„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, spune medicul OMS.

Studiile făcute în Marea Britanie arată că mulţi copii s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 și asta pentru că şcolile erau deschise, iar boala s-a răspândit ușor în acel mediu.

„Şi oamenii de ştiinţă se uită la modul în care se transmite virusul, la boala pe care o provoacă şi, din fericire, până acum aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă. Prezentarea bolii arată la fel, şi severitatea arată la fel ca şi la celelalte variante de SARS-CoV-2 care circulă. În ceea ce priveşte transmisia, la varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă. Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici”, a mai spus Maria Van Kerkhove.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: COVID-19 noua tulpină
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close