Antena 3 CNN Externe ”Am fost tratați ca niște animale” Zeci de copii ucraineni au revenit din Rusia. Unii spun că au trăit cu șobolani și gândaci

”Am fost tratați ca niște animale” Zeci de copii ucraineni au revenit din Rusia. Unii spun că au trăit cu șobolani și gândaci

31 de copii s-au reîntors la familiile lor din Ucraina în ultimele zile, în cadrul unei complexe operațiuni. Victimele susțin că au avut condiții groaznice în Rusia, potrivit Reuters.

”Am fost tratați ca niște animale” Zeci de copii ucraineni au revenit din Rusia. Unii spun că au trăit cu șobolani și gândaci
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2023   •   19:59

Ucrainenii estimează că aproximativ 19.000 de copii au fost duși în Rusia de la începutul războiului și susțin că este vorba despre deportări și răpiri. Rușii resping acuzațile și spun că mutarea copiilor a fost făcută pentru a le asigura securitatea.

"Acum, cea de-a cincea misiune de salvare se apropie de finalizare. A fost specială în ceea ce privește numărul de copii pe care am reușit să îi readucem înapoi și, de asemenea, ca urmare a complexității sale", a declarat Mykola Kuleba, fondatorul organizației umanitare „Salvați Ucraina".

Grupul a ajutat rudele ucrainene ale copiilor cu materiale, transport și informații. Kuleba a mai spus că toți copiii care s-au întors în Ucraina prin intermediul Salvați Ucraina au povestit că nimeni din Rusia nu a încercat să le găsească părinții.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 409. Ucraina că dezvăluirile despre planurile militare sunt false

"Au fost copii care și-au schimbat locul de cinci ori în cinci luni, unii copii spun că au trăit cu șobolani și gândaci", a relatat Kuleba.

Trei copii care au revenit în Ucraina în urmă cu o lună au făcut acuzații grave. "Am fost tratați ca niște animale. Am fost închiși într-o clădire separată", a declarat Vitaly, un copil din regiunea Herson a cărui vârstă nu a fost precizată. El a adăugat că rușii i-au spus că părinții lor nu îi mai doreau.

Ministerul rus de Externe nu a comentat acuzațiile.

×
Subiecte în articol: copii ucraineni Rusia animale
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close