Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a avertizat SUA înainte de a efectua testul nuclear

Coreea de Nord a avertizat SUA înainte de a efectua testul nuclear

Coreea de Nord a avertizat SUA înainte de a efectua testul nuclear
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
de S.T.    |    13 Feb 2013   •   08:22

Autorităţile nord-coreene au avertizat Statele Unite înainte de a efectua cel de-al treilea test nuclear, a anunţat marţi Departamentul de Stat.
   
Coreea de Nord "a informat Departamentul de Stat de intenţia sa de a realiza acest test nuclear, fără a acorda calendarul specific înainte de eveniment", a declarat Victoria Nuland, purtătoare de cuvânt a diplomaţiei americane.
   
Phenianul AMENINŢĂ cu acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi

"Vreau doar să vă spun că asta era înainte de eveniment. Nu vreau să mai dau alte detalii, însă am fost informaţi", a adăugat diplomata, citată de AFP.
   
Întrebată dacă Washington i-a făcut cunoscut Phenianului că nu aprobă acest test nuclear, Nuland a răspuns "desigur, absolut".

“Este o ameninţare gravă la adresa păcii şi stabilităţii internaţionale". Poziţia NATO faţă de testul nuclear din Coreea de Nord
   
Purtătoarea de cuvânt nu a vrut să precizeze nici pe ce cale au comunicat cele două state, ştiind că acestea nu întreţin niciun fel de relaţie diplomatică.

Suedia reprezintă interesele consulare americane la Phenian. "Am folosit canalul nostru obişnuit", a declarat simplu Nuland.

Este Coreea de Nord o PUTERE NUCLEARĂ? Află care sunt capacităţile balistice ale Phenianului

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord test nuclear
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close