Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a efectuat cinci tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a efectuat cinci tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a efectuat cinci tiruri de rachetă cu rază scurtă de acţiune
Sursa foto: coreea de nord racheta
13 Oct 2009   •   00:34

Coreea de Nord a efectuat, luni, tiruri experimentale cu cinci rachete cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale orientale, a declarat un oficial sud-coreean sub acoperirea anonimatului.
Agenţia sud coreeană de ştiri Yonhap a citatat sursa guvernamentală, care a precizat că două rachete au fost trase luni dimineaţă, iar alte trei după amiază, de pe platforme mobile.
Yonhap arată că rachetele erau sol-sol, cu o rază de acţiune de 120 kiloemtri.
Acestea sunt primele lansări ale regimului comunist de la şapte teste cu rachete balistice în luna iulie, şi vin pe fondul unor semne că Nordul ar fi dispus să facă unele concesii Sudului şi SUA , după luni de tensiuni provocate de programul nuclear şi balistic.
Coreea de Nord a acceptat săptămâna trecută să revină în anumite condiţii la masa negocierilor privind dezarmarea nucleară a Phenianului, la care participă din 2003 alături de Coreea de Sud, Statele Unite, China, Japonia şi Rusia.
Phenianul s-a retras de la negocieri în aprilie, iar o lună mai târziu a efectuat un al doilea test nuclear după cel din octombrie 2006.
Secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton declara luni la Belfast că eforturile americane se concentrează pe deschidere negocierilor cu Coreea de Nord. Aceasta ar urma să se deplaseze la Moscova în această săptămână în cadrul turneului european, unde este de aşteptat să abordeze şi problema coreeană.
O sursă din cadrul ministerului rus de Exterene şi-a exprimat "regretul şi consternarea" pentru testele efectuate de Phenian.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord phenian
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close