Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a efectuat tiruri de rachete cu rază scurtă către Marea Japoniei

Coreea de Nord a efectuat tiruri de rachete cu rază scurtă către Marea Japoniei

Coreea de Nord a efectuat tiruri de rachete cu rază scurtă către Marea Japoniei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mai 2013   •   11:50
Coreea de Nord a efectuat sâmbătă tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune către Marea Japoniei, aparent în cadrul unor manevre, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, relatează AFP, conform Mediafax.
"Coreea de Nord a lansat două rachete ghidate în această (sâmbătă) dimineaţa şi încă una (sâmbătă) după-amiaza", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului. "Cele trei rachete au căzut în Marea Japoniei", a precizat el.
Coreea de Sud supraveghează îndeaproape tirurile de rachete efectuate de vecinul său de la nord, care include uneori lansări de rachete cu rază scurtă de acţiune în cadrul manevrelor sale militare.
Exerciţiul are loc în urma unor manevre comune între Statele Unite şi Coreea de Sud, săptămâna aceasta, calificate de Phenian drept o provocare "nejustificată" şi o pregătire de război.
Statele Unite şi Coreea de Sud se tem că testarea unei rachete cu rază medie de acţiune, de tip Musudan, ar putea să relanseze tensiuni, după al treilea test nuclear nord-coreean, în februarie.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close