Antena 3 Externe Coreea de Nord a făcut anunțul care dă fiori reci întregii lumi. Ce a demonstrat testul militar de marți

Coreea de Nord a făcut anunțul care dă fiori reci întregii lumi. Ce a demonstrat testul militar de marți

05 Iul 2017   •   08:36
Coreea de Nord a făcut anunțul care dă fiori reci întregii lumi. Ce a demonstrat testul militar de marți

Racheta balistică intercontinentală pe care Coreea de Nord a testat-o recent este capabilă să poarte "o focoasă nucleară mare", a afirmat miercuri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Rată de promovare uluitoare la BACALAUREAT. Vezi REZULTATELE pe județe


Dispozitivul, lansat în momentul în care Statele Unite se pregăteau să îşi sărbătorească ziua naţională, ar putea ajunge în Alaska, potrivit experţilor americani.

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist care a realizat deja cinci teste nucleare şi dispune de un mic arsenal de bombe atomice.

Rămâne de ştiut dacă Phenianul este capabil să miniaturizeze o focoasă nucleară pentru montarea ei pe o rachetă şi să stăpânească tehnologia pentru reintrarea acesteia în atmosferă.

Agenţia KCNA a dat asigurări că lansarea de marţi a răspuns "tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenţa la căldură şi stabilitatea structurală a focoasei", necesară pentru a reintra în atmosferă fără să fie avariată. Focoasa era realizată din fibre de carbon, potrivit agenţiei.

"În condiţii dificile, implicând o căldură de mii de grade, presiune şi trepidaţii, temperatura din interiorul focoasei a fost stabilă, între 25 şi 45 de grade Celsius", a precizat KCNA. Dispozitivul a avut o traiectorie "perfectă" şi "şi-a atins ţinta cu precizie", a adăugat sursa.

Statele Unite "încearcă să testeze hotărârea noastră şi ignoră avertismentele noastre", a declarat numărul unu nord-coreean, Kim Jong-Un, citat de agenţie în stilul indirect.

În prezent, confruntarea dintre Phenian şi Statele Unite a intrat în "faza finală", a avertizat el.

Kim Jong-Un a ţinut să sublinieze că Phenianul nu va supune negocierii posesia de arme nucleare şi de rachete balistice, în nicio circumstanţă, cu excepţia cazului în care "politica ostilă şi ameninţările nucleare ale Statelor Unite încetează complet".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close