Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a înlocuit conducerea Forţelor Armate. Cine este noul ministru al Apărării

Coreea de Nord a înlocuit conducerea Forţelor Armate. Cine este noul ministru al Apărării

Coreea de Nord a înlocuit conducerea Forţelor Armate. Cine este noul ministru al Apărării
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    13 Mai 2013   •   09:47

Coreea de Nord a anunţat luni înlocuirea ministrului Forţelor Armate, considerat un "dur", la doar jumătate de an de la nominalizarea sa, informează AFP.

 
Potrivit agenţiei de presă KCNA, noul ministru este Jang Jong-Nam, un general în vârstă de 50 de ani. Acesta îl înlocuieşte pe Kim Kyok-Sik, numit în noiembrie 2012 şi care era considerat un "şoim".

Conform experţilor sud-coreeni, acesta a fost responsabilul cu cel mai înalt grad militar care a orchestrat bombardamentul din noiembrie 2010 dintr-o insulă sud-coreeană din apropierea graniţei cu Coreea de Nord. Patru sud-coreeni au fost ucişi atunci, iar agresiunea a provocat o nouă criză în peninsulă. 
 
Ministerul nord-coreean al Forţelor Armate este echivalentul Ministerului Apărării, notează AFP. 

"Nu ştim dacă (Jang) este mai puţin dur, dar se pare că aparţine unei generaţii mai tinere", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Kim Min-Seok. 
 
De la sosirea sa în fruntea ţării, după moartea tatălui său, în decembrie 2011, Kim Jong-Un a făcut mai multe schimbări în sânul elitei militare, pentru a-şi asigura supremaţia asupra armatei, apreciază experţii. 
 
Înlocuirea lui Kim Kyok-Sik intervine în contextul în care peninsula coreeană a traversat mai multe săptămâni de tensiuni.
 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close