Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord A LANSAT 30 de rachete cu rază scurtă

Coreea de Nord A LANSAT 30 de rachete cu rază scurtă

Coreea de Nord A LANSAT 30 de rachete cu rază scurtă
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
22 Mar 2014   •   10:04
Coreea de Nord a efectuat, vineri, un tir de 30 de rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat agenţia sud-coreeană Yonhap, citată de AFP, conform Mediafax.
Rachetele au fost lansate începând de la ora locală 04.00 (21.00, ora României) de pe coasta de est nord-coreană către Marea Japoniei, a precizat agenţia.
Yonhap a adăugat că rachetele au zburat probabil pe o distanţă de aproximativ 60 de kilometri.
Duminică, Phenianul a lansat 25 de rachete către Marea Japoniei şi a provocat nemulţumirea Seulului, care i-a cerut a doua zi să renunţe la "provocări".
Coreea de Nord recurge la această demonstraţie de forţă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de manevrele militare comune ale Coreei de Sud şi Statelor Unite.
Manevrele americano-sud-coreene au început la 25 februarie, în pofida opoziţiei Nordului, care le asimilează cu un antrenament pentru invadarea teritoriului său.
Aceste tiruri de rachetă nu ar trebui totuşi să provoace o creştere bruscă a tensiunilor în Peninsula Coreeană, experţii apreciind că aceste gesturi vizează în special să sublinieze exasperarea Phenianului faţă de exerciţiile militare comune.
 

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord rachete seul
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close